
Letos se u nás roztrhl pytel s rozlučkami a se svatbami. Pár už jich máme za sebou, ale některé nás teprve čekají. Jednou z těch krásných momentů byla rozlučka se svobodou mé úžasné kamarádky Denisy. Uspořádaly jsme jí jako překvapení piknik ve Stromovce. Aby to neměla jednoduché, musela si nás najít podle indicií, které byly formou básniček. A jelikož jsem to měla ke Stromovce nejblíž, vzala jsem si na starost občerstvení a pohoštění na dece. A co by to bylo za rozlučku bez dortíku? Věděla jsem, že má budoucí nevěsta ráda cheesecake, ale netušila jsem, který je ten nejoblíbenější, proto jsem vsadila na jistotu – kokosový nepečený je většinou zárukou úspěchu! Holky se olizovaly až za ušima. Doufám, že tento recept potěší i Vaše chuťové buňky. Přeji příjemné pečení!
Jak dlouho Vám to zabere: nad 60 minut
Naročnost: pro každého
Počet porcí: 12
Co budete potřebovat
- forma o průměru 18 cm
- robot nebo ruční mixér
- 2 x větší miska
Ingredience
Korpus
- 300 g Lotus sušenek
- 150 g másla
Krém
- 300 ml smetany
- 250 g sýr Philadelphia (můžete nahradit mascarpone nebo vytvořit MIX 1:1)
- 125 g kokosový jogurt (k sehnání např. v obchodě Country life)
- 100 g moučkový cukr
- 8 plátků želatina
- 2 lžíce mléka
Postup
- Sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Připravíme si kulatou otevírací formu. Dno vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem a lehce pomoučníme. Navrstvíme sušenkový základ, který vyložíme i po stěnách formy. Uhladíme a vložíme do lednice.
- Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. V druhé misce vyšleháme mascarpone s Philadelphii a cukrem, přidáme kokosový jogurt. Do mléka namočíme plátky želatiny a necháme je nabobtnat. Nabobtnanou želatinu ohřejeme, dokud se nerozpustí a přidáme ji do hotové hmoty.
- Nakonec přidáme vyšlehanou šlehačku a kokos, který jemně vmícháme stěrkou. Nalijeme na sušenkový korpus, uhladíme a dáme do lednice nejméně na 3 hodiny.
- Ozdobit můžete sezonním ovocem, lístky z oblíbené květiny nebo makronkami.

Napiš co se ti na článku líbilo, budu ráda.